Over Baarle

Over Baarle

Op zo'n 100 km van Amsterdam en Brussel ligt het dorp Baarle, in het hart van de Benelux en de Kempen, op de grens van België en Nederland en de provincies Antwerpen en Noord-Brabant, midden in de driehoek Tilburg, Turnhout en Breda.

Baarle is het merkwaardigste dorp ter wereld: 30 stukjes België en Nederland die in elkaar verweven zijn. Op de kaart heet het Baarle-Nassau en Baarle-Hertog.

Een dorp, uniek in haar tweevoud: twee gemeentebesturen met twee burgemeesters, twee postkantoren en twee scholen. Maar met één bevolking, die met haar twee nationaliteiten, hand in hand samengaat.

Unieke Enclavesituatie

Vaak wordt gedacht dat Baarle precies op de grens van Nederland en België ligt, waarbij de grens door één straat loopt. Dit is echter onjuist. In Baarle is er namelijk sprake van een enclavesituatie.

Lees meer...

Kerkdorpen

Tot de huidige gemeenten Baarle-Nassau en Baarle-Hertog behoren meerdere kerkdorpen. Het dorp Castelré, gelegen vlakbij Hoogstraten, behoort evenals het dorp Ulicoten tot de gemeente Baarle-Nassau. Het dorp Zondereigen behoort tot de gemeente Baarle-Hertog.

Lees meer...

de mooiste arrangementen

Boek hier uw arrangement