Wandelroutes

Wandelroutes

Toerisme Baarle-Hertog-Nassau heeft op basis van knooppunten van o.a. het wandelroutenetwerk de Baronie wandelroutes uitgegeven, die u leiden naar de mooiste plekjes in de omgeving.

Voor nog meer informatie over wandelmogelijkheden in de omgeving: www.visitbrabant.nl en www.provincieantwerpen.be.

Hannebroekpad

Het Hannebroekpad is een ommetje van een kleine 5 km door het buitengebied aan de noordkant van het dorp Baarle-Nassau-Hertog. Het vertrekpunt met parkeergelegenheid is eetcafé De Poort aan de Bredaseweg 12, Baarle-Nassau.

Lees meer...

De Witte Kei

De Witte Kei is een grenssteen tussen de gemeenten Hoogstraten (Wortel), Merksplas en Baarle-Hertog. In 1251 werd de gemeentegrens van Merksplas op vraag van de hertog van Brabant vastgelegd. Door de recente uitvoering van de ruilverkaveling Zondereigen-Merksplas is dit natuurgebied nu ook via de Nederlandse zijde toegankelijk.

Lees meer...

Wereldoorlog 1 / verzetspad

Deze wandeling van 4,2 km komt langs het nieuwe en oude gemeentehuis van Baarle-Hertog, het vroegere Belgische postkantoortje, het hoofdkwartier van de Nederlandse commandant, het gemeentehuis van Baarle-Nassau, het vroegere treinstation, de locaties van het Belgische militaire zendstation,

Lees meer...

de mooiste arrangementen

Boek hier uw arrangement