Laarzenpaden

Laarzenpaden

Het grensbeekje het Merkske stroomt door een beekvallei vol leven. Deze regio was lange tijd een vergeten hoek, zo ontsnapte het aan ingrepen van de mens. Je komt er tot rust in een kleinschalig landschap waar de stilte overheerst en waar geen plaats is voor asfalt en beton. Kinderen komen er op avontuur en ondervinden er aan den lijve waarom ze die laarzen per se aan moesten doen. Zeldzame planten maken van dit gebied een feest voor elke natuurliefhebber. In de vallei van het Merkske vinden we zelfs sporen die teruggaan tot het stenen tijdperk.

Het gebied is ideaal om te komen genieten van de rust, er zijn verschillende wandelingen uitgestippeld aan de hand van de wandelknooppunten. Wil je in de beekvallei gaan wandelen breng dan zeker ook laarzen mee want het kan hier heel nat zijn. Het Merkske staat garant voor puur genieten.

Het Merkske

Het Merkske, een zijriviertje van de Mark, is een authentiek kronkelende beek. Zij vormt de natuurlijke grens tussen Nederland en België en tussen de Noorderkempen en Noord-Brabant. Houtsingels en bramenwalletjes, bloemrijke graslanden, poelen, heischrale graslanden en heel veel zwarte elzen, die zo graag met hun voeten in het water staan, tooien het landschap. Het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en Staatsbosbeheer, staan hier borg voor meer dan 1900 hectare bijzondere natuur en landschap.

Lees meer...

de mooiste arrangementen

Boek hier uw arrangement