Laarzenpaden

Laarzenpaden

Het kronkelende grensbeekje het Merkske stroomt in een oud cultuurlandschap door een beekvallei vol leven. Dit grensgebied was lange tijd een vergeten hoek, zo ontsnapte het aan ingrepen van de mens. Zeldzame planten maken van dit gebied een feest voor elke natuurliefhebber. Archeologen vonden in het Merkske sporen die teruggaan tot het stenen tijdperk. In de beekvallei van het Merkske wisselen kleine graslandjes, bomenrijen en bosjes elkaar af. Omdat het gebied ontsnapte aan de schaalvergroting en het rechttrekken van rivieren, kon de natuur in alle rust een rijke fauna en flora ontwikkelen en is het landschap uniek.

Het gebied is ideaal om te komen genieten van de rust, je kunt er verschillende wandelingen maken. Puur genieten van prachtige natuur

Het Merkske

Het Merkske, een zijriviertje van de Mark, is een authentieke, kronkelende beek en de natuurlijke grens tussen Nederland en België in de Noorderkempen. Houtsingels en bramenwalletjes, bloemrijke graslanden, poelen en heischrale graslanden tooien het landschap. Het Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt en Staatsbosbeheer, staan hier borg voor meer dan 1500 hectare bijzondere natuur.

Lees meer...

de mooiste arrangementen

Boek hier uw arrangement